Trainers

Hockeytrainer zijn is een vak. Echter is alleen iets weten over het hockeyspelletje niet voldoende. Maar wat moet je dan allemaal kunnen? Wat is nou de sleutel tot een goedlopende training, waarbij leerdoelen worden gehaald, plezier aanwezig is, de intensiteit hoog genoeg is en iedereen vaak genoeg aan de bal komt? En moet je dan ook nog iets weten over ontwikkeling, pedagogiek, fysiologie, of gewoon 'mensenkennis'? Onze trainers zorgen ervoor dat door de juiste oefeningen individuele spelers hun kwaliteiten verbeteren en het team als geheel beter speelt.

Het is belangrijk dat je kunt hockeyen in een veilig en ontwikkelingsgericht sportklimaat. Zo zorg je ervoor dat ze plezier hebben in hockey, zelfvertrouwen krijgen, leren omgaan met gezag en zeer waarschijnlijk langer door zal blijven gaan met sporten. Op de trainers rust de belangrijke taak om deze omgeving te creëren.

Athletic Skills Model

Niet alleen hockeyen, maar ook lekker spelen en bewegen is belangrijk. Cartouche werkt sinds 2018 met het Athletic Skills Model (ASM). Hiermee stimuleren speciaal opgeleide trainers onze jeugdleden van jong tot oud om meer te bewegen, en verbetert ook hun motoriek.

Iedere maandag wordt een Spelen & Bewegen training aangeboden die geheel of gedeeltelijk ingericht is volgens het ASM. Zo geven we invulling aan één van onze 5 pijlers van de jeugdopleiding: Het breed motorisch opleiden van onze jeugd.


Trainersacademie

Bij Cartouche hebben we de ambitie om zo veel mogelijk eigen (jeugd)trainers op te leiden tot een Trainer A niveau. We organiseren regelmatig train-de-trainer bijeenkomsten en thema-avonden. Beginnende trainers worden gekoppeld aan trainerscoaches die ieder een beperkt aantal trainers onder zich hebben om gedurende een seizoen te begeleiden.