Hockeyen bij Cartouche

Cartouche heeft ruim 2.000 leden en die zijn actief in vele verschillende leeftijdscategorieën en hockeyvormen, zowel op het veld als in de zaal.

Jongste jeugd

De Jongste Jeugd bestaat uit de F-jeugd (6 tot 7 jaar) en E-jeugd (8 tot 9 jaar). Zij trainen, spelen onderlinge wedstrijdjes of spelen in een competitievorm met andere clubs zonder dat de stand wordt bijgehouden. Spelenderwijs op een goede manier leren hockeyen is hier het belangrijkst. Er wordt veel aandacht besteed aan kwalitatief goede trainingen.

Junioren

De Junioren vormen de grootste groep hockeyers van de club. De A t/m D-jeugd krijgt 2x per week training en speelt de wedstrijden meestal op de zaterdag. Er zijn selectieteams en breedteteams die gezamenlijk een mooie balans van topsport en gezelligheid vormen.

LG-hockeyers

LG-hockey is voor hockeyers van 6 tot 18 jaar met een lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk) die daardoor minder goed in een regulier team kunnen meekomen. Cartouche is de enige vereniging in de regio Haaglanden die deze vorm van hockey voor de jeugd aanbiedt.

Het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en niet op de fysieke beperking. Kinderen kunnen zich doorlopend aanmelden en eerst een paar keer komen snuffelen aan LG-hockey. De trainingen vinden plaats op zondagochtend van 10.15 - 11.15 uur en er is géén wachtlijst. Meer informatie via [email protected]

(Jong) Senioren

De Senioren bestaan uit de reguliere dames- en herenteams. met daarbij natuurlijk de vlaggenschepen van Dames 1 en Heren 1. Ook Dames 2 en Heren 2 spelen op een hoog niveau en bij de overige teams is hockeyplezier en gezelligheid de belangrijkste factor.

Trimmers

Groepen van 50 trimmers trainen doordeweeks of zijn op die avonden actief in een kleine regionale competitie. Ook op zondagochtend wordt getrimhockeyd. Gezelligheid na afloop is een belangrijk aspect van het Trimhockey.

Veteranen

De veteranen- en veterinnenteams zijn de doorgewinterde hockeyers van de club. Vaak al jarenlang lid, vormen zij een trouwe basis van de club. Actief op de zondag en vaak tot lang na de eigen wedstrijd.

Al deze hockeyers maken Cartouche een echte familieclub met de ambitie om te winnen!