Keepers

Elk team dat aan de competitie deelneemt, heeft een keeper nodig. Dit is vaak een vaste keeper, alleen bij de jongste jeugd nog niet. Daar staan spelers vaak bij toerbeurt op het doel. Zo maakt iedereen al kennis met het keepen. 

Bij Cartouche steken we veel tijd in het faciliteren en ondersteunen van keepers. We hebben een actieve keeperscommissie die de trainingen voor onze roulerende keepers en door het jaar heen ook verschillende clinics organiseert. We willen de graag dat keepers de mogelijkheid krijgen zich te kunnen ontwikkelen en bieden de vaste trainers trainingen op maat aan via GoalieWorks.

Roulerende keepers

Op vrijdagmiddag is er keeperstraining voor alle 'roulerende' keepers van Cartouche zodat ze klaar zijn voor de wedstrijd van zaterdag. De training is bedoeld voor alle niet-vaste keepers uit de F- tot en met de C-lijn. De trainingen worden verzorgd door trainers uit de B- en C-lijn van Cartouche.

Vaste keepers

De keeperstrainingen voor alle vaste keepers wordt sinds 2015 verzorgd door GoalieWorks. GoalieWorks heeft als doel goede keeperstraining bereikbaar te maken voor iedere keeper die beter wil leren keepen. Om dit te bereiken bieden ze regionale keepersscholen waar iedere keeper uit de regio welkom is. Inmiddels zijn ze wekelijks actief op 11 locaties en trainen ze bijna 500 keepers.

Keepersmaterialen

Voor alle teams is er een keeperstas met het juiste materiaal aanwezig. Voor teams met een vaste keeper wordt deze door de keeper beheerd en is meestal een locker beschikbaar waar de keepersmaterialen opgeborgen kunnen worden. De teams met een roulerende keeper geven de keeperstas elke week door aan de volgende speler die gaat keepen.