DSC_0812.JPG
 

Hoofdsponsor

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren

Verslagen

Nog geen verslagen.

Algemeen

Cartouche heeft ruim 2000 leden en die zijn actief in vele verschillende leeftijdscategorie├źn en hockeyvormen, zowel op het veld als in de zaal.

De Jongste Jeugd bestaat uit de Benjamini's (F-jeugd) en Mini's (E-jeugd). Zij trainen, spelen onderlinge wedstrijdjes of spelen in een competitievorm met andere clubs zonder dat de stand wordt bijgehouden. Spelenderwijs op een goede manier leren hockeyen is hier het belangrijkst. Er wordt veel aandacht besteed aan kwalitatief goede trainingen en aan het eind van de Jongste Jeugd periode is er ook steeds meer oog voor hockeytalent met het oog op de doorstroom naar selectieteams bij de Junioren.

De Junioren vormen de grootste groep hockeyers van de club. De A t/m D-jeugd krijgt 2x per week training en speelt de wedstrijden meestal op de zaterdag. Er zijn selectieteams en breedteteams die gezamenlijk een mooie balans van topsport en gezelligheid vormen.

Bijzonder trots zijn wij op onze groep LG-hockeyers.
LG-hockey is voor hockeyers van 6 tot 18 jaar met een lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk) die daardoor minder goed in een regulier team kunnen meekomen. Cartouche is de enige vereniging in de regio Haaglanden die deze vorm van hockey voor de jeugd aanbiedt. 

Het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en niet op de fysieke beperking. Kinderen kunnen zich doorlopend aanmelden en, zo gewenst, eerst een paar keer komen snuffelen aan LG-hockey. De trainingen vinden plaats op zondagochtend van 10.15 - 11.15 uur en er is géén wachtlijst. Meer informatie via [email protected]


Cartouchers boven de 18 zijn Senior, Trimmer of Veteraan.
De Senioren bestaan uit de reguliere Dames- en Herenteams met daarbij natuurlijk de vlaggenschepen van Dames 1 en Heren 1. Ook Dames 2 en Heren 2 spelen op een hoog niveau en bij de overige teams is hockeyplezier en gezelligheid de belangrijkste factor. Hier is nog ruimte genoeg om te groeien. Voor hockeyen bij de Senioren op zondag bestaat géén wachtlijst.

De trimmers zijn een belangrijke groep hockeyers binnen Cartouche.
Trimhockey is landelijk razendsnel populair geworden, maar Cartouche spant hierin wel de kroon. Groepen van 50 trimmers trainen doordeweeks of zijn op die avonden actief in een kleine regionale competitie. Ook op zondagochtend wordt getrimhockeyd. Gezelligheid na afloop is een belangrijk aspect van het Trimhockey.

De Veteranen- en Veterinnenteams zijn de doorgewinterde hockeyers van de club. Vaak al jarenlang lid, maar ook steeds meer doorgestroomd vanuit het Trimhockey, vormen zij een trouwe basis van de club. Actief op de zondag en vaak tot lang na de eigen wedstrijd. Bijzonder is de grote groep dinsdag-Veterinnen. Deze dames combineren op de dinsdagochtend een fanatiek potje hockey met veel gezelligheid, gekakel, koffie en een uitgebreide lunch.
 
Al deze hockeyers maken Cartouche een echte familieclub met de ambitie om te winnen!