LG-hockey

Wil je graag hockeyen in een sportief en gezellig team? Heb je een lichamelijke beperking waardoor je minder goed in een regulier team mee kan komen? Denk dan eens aan LG-hockey.

Cartouche biedt sinds 2014 jeugdtrainingen LG-hockey aan. LG-hockey is voor hockeyers van 6 tot 18 jaar met een lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk) die daardoor minder goed in een regulier team kunnen meekomen. Cartouche is de enige vereniging in de regio Haaglanden die deze vorm van hockey voor de jeugd aanbiedt.


Het accent ligt bij LG-hockey op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en niet op de fysieke beperking. Kinderen kunnen zich doorlopend aanmelden en, zo gewenst, eerst een paar keer komen snuffelen aan LG-hockey. De trainingen vinden plaats op zondagochtend van 10.15 - 11.15 uur en er is géén wachtlijst.

Doel van LG-hockey is een extra sportmogelijkheid te bieden, daarbij de basisvaardigheden van hockey aan te leren en indien mogelijk wedstrijden en toernooien te spelen. Het accent ligt op speelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en niet op de fysieke beperking.

LG-hockey in het kort

  • Voor jeugd van 6-18 jaar met een lichamelijke beperking die het leuk vindt om in teamverband te spelen.
  • Iedere zondag van van 10.15-11.15 op een eigen veld.
  • Het hele jaar door instromen.
  • Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet.

Een leuk interview

Op maandag 23 november 2020 is Lex Oostendorp - voorzitter van onze LG-commissie - voor het programma Sporttribune op radio Midvliet geïnterviewd over het LG-hockey en de gevolgen van de coronatijd voor het team.

Heb je belangstelling?

Kom dan een keer kijken, of doe een keer mee. Elke zondagochtend van 10.15-11.15 traint het LG-team van Cartouche op sportpark DuiveSteyn in Leidschendam-Voorburg. Cartouche is de enige vereniging in de regio Haaglanden die deze vorm van hockey aanbiedt. Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.