Nieuws 21 maart 2024 | Club

Scheidsrechters gezocht!

We weten het allemaal wel: een hockeywedstrijd kan niet zonder scheidsrechters! Van die laatste zijn er echter veel te weinig en daar zijn allerlei redenen voor. Veel ouders die we spreken zouden best wel willen fluiten, maar vinden het spannend, of weten niet goed waar te beginnen.

Welnu: De arbitragecommissie van Cartouche komt je te hulp!

Wij komen graag in contact met ouders die (meer) willen gaan fluiten, om deze actief te helpen. Fluiten leer je namelijk het beste door het te doen en wij gaan jou leren hoe!

Deze oproep is gericht aan alle ouders uit de O18 t/m O12 teams én ouders van het laatste jaar Jongste Jeugd (O10).

Vanuit de arbitragecommissie bieden wij dit voorjaar een extra opleidingsprogramma voor ouders c.q. beginnende scheidsrechters bestaande uit:
  • Twee spelregel-avonden met uitleg, vraag en antwoord.
  • Een praktijkworkshop, waarin we in kleine groepjes op het veld oefenen.
  • Samen kijken bij een (jeugd)wedstrijd, waarbij een ervaren scheidsrechter live uitleg geeft aan de groep. Erg leerzaam!
  • Uitleg hoe je je kunt voorbereiden op de wedstrijd, hoe ga je om met vervelende situaties.
  • Eén op één coaching: samen fluiten met een ervaren clubscheidsrechter die jou de fijne kneepjes bijbrengt.
Je leert niet alleen de spelregels, maar nog veel belangrijker, we leren je ook hoe je een wedstrijd begeleidt. En let wel, je hoeft niet zelf vroeger gehockeyd te hebben om dit programma te kunnen volgen.

Wist je trouwens dat de functie van Scheidsrechter telt als een volwaardige vrijwilligersfunctie binnen de club, gelijk aan Coach/Trainer/Teammanager/Bardienst? Ouders van jeugdleden verrichten elk seizoen ten minste één geregistreerde vrijwilligerstaak, totdat het jongste kind geen junior meer is. Wanneer je plezier hebt in het fluiten, kun je je als vrijwilliger dus ook aanmelden voor de Clubscheidsrechters poule. Je fluit dan minimaal 7 (geregistreerde) wedstrijden per seizoen, en daarmee voldoe je aan de vrijwilligerstaak. Meer informatie hierover in het 'Protocol Vrijwilligerswerk Cartouche'.

Dus

  • Vind jij fluiten spannend, maar zou je het best willen leren?
  • Fluit je nu af en toe het team van je kind en vind je dat leuker dan bardienst draaien?
  • Speelt jouw zoon of dochter in de O10 en dus volgend jaar op het grote veld?
Meld je dan nu aan via [email protected] dan nemen wij spoedig contact met je op.

KNHB CS Toets

Op woensdag 24 april is er voor iedereen weer een mogelijkheid de KNHB CS Toets af te leggen voor het halen van de scheidsrechters kaart. De week ervoor, op dinsdag 16 april is er ook weer een spelregelavond voor iedereen (jeugd en ouders) die de CS toets wil doen.

Jeugdspelers die in aanmerking komen krijgen automatisch een uitnodiging. Ouders die de kaart willen halen kunnen zich opgeven via bovenstaand email-adres.