Nieuws 24 november 2023 | Hockey

Een lastig parket

Na week van uitroostering vanwege het oneven aantal teams in de competitie mocht de Veteranen-B weer het veld op. Dit keer alleen zonder de speler van de week van de vorige wedstrijd, Michiel Ykema, die had namelijk een uitwedstrijd op een zandveld in het buitenland🐫.

Ook deze week werd er door de Veteranen-B weer thuis gespeeld dit keer tegen Zoetermeer H30-1. De wedstrijd ging voortvarend van start. Aan het einde van het eerste kwart stond er dankzij Stijn Verheggen een mooie voorsprong van 2-0 op het scorebord. Enig sinds tevreden met de voorsprong verslapte de aandacht wat. Dit gaf Zoetermeer in het tweede kwart de kans om langszij te komen 2-2.

In een poging om weer controle over de wedstrijd te krijgen werd er zo hier en daar wat overgecompenseerd. Maarten Koningsveld pakte de eerste gele kaart van het seizoen met het tackelen van een doorgebroken speler van Zoetermeer in de cirkel. Zodoende moest er verder worden gespeeld zonder keeper! Paul Schelfhout durfde het nog aan om de strafbal te verdedigen, maar helaas dit mocht niet baten en Zoetermeer kwam op voorsprong 2-3.

Alle zeilen moesten dus worden bijgezet nu er 10 minuten zonder keeper moest worden overleefd. Zoetermeer maakt gretig gebruik van het gebrek aan een keeper en vond tot tweemaal toe met een scoop de aanvallers. Aan het einde van het derde kwart werd er dus aangekeken tegen een 2-5 achtstand. Er moest in het laatste kwart toch echt iets gebeuren.

Ondanks de achterstand werd er toch mooi combinatie hockey op de mat gelegd met onder andere Wim ten Hoff, die als invaller de basisplaats van Ton Vollebregt moest innemen. Wim wist als linkshalf regelmatig gevaarlijk op te komen waaruit menig kans ontstond. Al de druk op de cirkel van Zoetermeer leverde uiteindelijk meerdere strafcorners op waarvan er nog 1 werd verzilverd door Tjeerd Walvis.

Helaas duurde de wedstrijd niet lang genoeg en werd de tweede verliespartijen van het seizoen geïncasseerd 3-5. Na afloop werd Stijn als speler van de week bekroond voor zijn mooie scores.