Nieuws 22 november 2023 | Hockey

Veteranen-B: De strijd om de koppositie

Na de herfstvakantie en dus een weekje rust mocht de Veteranen-B weer aantreden. Dit keer tegen de nummer twee, Forescate H30-1.

De club lijkt nog in ruste als de Veteranen-B zich verzamelt op het Rabobank veld-1. Het veld hoeft niet gesproeid te worden met al die herfststormen, want het heeft ‘s nachts weer eens stevig geregend. Gelukkig blijft het tijdens de wedstrijd droog, aldus de voorspellingen.

Forescate H30-1 maakte haar opwachting met een aanzienlijk verjongde selectie. Uit een selectie van 26 mannen had Forescate haar beste spelers opgesteld, met ook nog eens een volle bank van 5 wissels. De intenties waren dus duidelijk, ze kwamen voor de winst en de koppositie in de competitie.

Het gaat lang gelijk op in een mooie open wedstrijd. Forescate beschikte echter over een formidabele strafcorner. En kwam hiermee dan ook op voorsprong.
Laurens Goossens zette de zaken weer recht en produceerde een kanonskogel in de verre hoek, het is weer gelijk 1-1.

Het is flink werken in de verdediging maar deze houdt goed stand onder leiding van Michiel Ykema, die zelf regelmatig kordaat moest ingrijpen. Dit kordate ingrijpen levert hem dan ook aan het einde van de wedstrijd de titel speler van de week op.

Het blijft lang gelijk maar in het laatste kwart begint het leeftijdsverschil toch enigszins zichtbaar te worden en weet Forescate H30-1 nog 2 strafcorners te benutten, dit brengt de eindstand op 1-3.