Nieuws 16 mei 2023 | Activiteiten

Keepersclinic groot succes

Afgelopen vrijdag 12 mei heeft de keepersclinic van Cartouche plaatsgevonden. Hieraan namen 19 enthousiaste keepers (to be), tussen de 8 en 13 jaar, deel. De clinic werd georganiseerd door de keeperscommissie (Marlies en Claire) ondersteund door trainers en tevens Cartouche keepers: Vera, Charles, Jan Hein (allen afkomstig uit de D30 of H35 teams) en Maxim (JO18-2). Trainers nogmaals dank voor jullie inzet op deze vrije vrijdagavond!

Als kers op de taart konden we Luis Beckmann ontvangen, de topkeeper van Cartouche Heren 1.  Na een korte voorstelronde is er een demo gegeven met Luis in de goal. De oefeningen van de clinic kwamen hierbij aan bod. Daarna hadden de keepers gelegenheid om vragen te stellen aan Luis. Alle keepers luisterden aandachtig, en er werden leuke keepersvragen gesteld.

Na de groepsfoto hebben we Luis uitgezwaaid naar zijn training en konden de keepers zelf ook aan de bak. Allerlei facetten van keepen kwamen voorbij: van basishouding, voetenwerk, hoge ballen tot aan duiken naar de hoek. Na een uur intensief training sloten we de clinic af en vlak voor of net in de hoosbui gingen de keepers en trainers met een grote glimlach het veld af.

Deze keepersclinic smaakt zeker naar meer. De keeperscommissie zal een dergelijke clinic dus ongetwijfeld laten terugkeren volgend seizoen.