Nieuws 15 april 2022 | Club

Eindstand Cartouche Oekraïne actie: € 7.500

Wat een feest afgelopen zaterdag bij de afscheidswedstrijd van Dames 1 en Heren 1. Waar de uitslag niet van belang was voor de keur aan (oud-)hoofdklassespelers en speelsters, waaronder Nederlands en Europees (Zaal)kampioenen, EHL-winnaars en een Olympisch kampioen, was de opbrengst van de benefietactie dat wel. De opbrengst van de inzamelingsactie ‘Scoor een kratje voor Oekraïne!’ is € 7.500.

Cartouche organiseerde een actie waarbij Jumbo en Albert Heijn, met de huiskleuren geel en blauw, meewerkten aan de inzameling van ‘kratjes hulpgoederen’ voor Oekraïne. Teams, familieleden en partners van Cartouche sponsorden kratjes. Kinderen van Cartouche en de Oekraïense School bouwden van de gele en blauwe kratjes vervolgens symbolisch de Oekraïense vlag.

Daarnaast konden Cartoucheteams voor elk gescoord doelpunt ook een kratje sponsoren. Dat liep nog behoorlijk op voor sommige teams zoals de jongens van J6E2, die met 15-0 van HDM wonnen en daarmee € 150 verdienden voor het goede doel. Een deel van de opbrengst van € 7.500 is besteed aan het gratis uitdelen van fruit in getroffen gebieden in Oekraïne door een lid van Cartouche. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de Oekraïense School in Voorburg voor de opvang van honderden extra kinderen die noodgedwongen uit Oekraïne gevlucht zijn.

Voorzitter van Cartouche Sander Kernkamp hield een dubbel gevoel over aan de bijzonder geslaagde actie en een mooie dag, waar eindelijk weer volle tribunes en een vol terras voor een geweldige hockeysfeer zorgden. "Dat is fantastisch, maar je realiseert je ook het schrille contrast met de situatie in Oekraïne. Ik ben blij dat we op deze manier een klein beetje hulp kunnen bieden, maar je weet ook dat er voor de mensen uit Oekraïne een lange weg te gaan zal zijn, voor ze zelf weer van zo’n sfeer kunnen genieten. Dus we blijven kijken hoe we daar vanuit ‘CartoucheVerenigt’ een steentje aan kunnen bijdragen.”

Dank jullie wel allemaal. En een applaus voor Raymond #CartoucheVerenigt


Kijktip: geweldige video over het afscheid bij LokaalOnlineNieuws https://lokaalonlinenieuws.nl/2022/04/13/video-afscheid-van-topspelers-cartouche-van-weleer/

Foto: Hein Athmer