Nieuws 28 november 2021 | Hockey

Zaalupdate van het bestuur zondag 28 november

De KNHB heeft aangegeven dat zij voornemens is de zaalcompetitie door te laten gaan. Vanuit het bestuur zijn we blij met dit besluit maar het stelt zowel de bond als de club(s) voor nieuwe uitdagingen. De bond gaat aan de slag met de uitdagingen rond het wedstrijdschema en wij als club pakken de uitdagingen rond de trainingen op.

We richten ons als Cartouche op het creëren van zoveel mogelijk reële trainingscapaciteit voor zoveel mogelijk teams. Alle acties die je hieronder leest zijn daar dan ook op gericht. We weten echter zeker dat, hoe creatief we ook zijn, we nooit in staat zullen zijn om alle teams elke week 1x te laten trainen in de Dome. We vragen daarom begrip van iedereen.
 

Vergroten trainingscapaciteit

 1. We brengen de trainingstijd per training terug naar 45 minuten.
 2. De eerste reguliere training in de Dome start om 15.30 ipv 15.45 uur.
  • Door maatregel 1 en 2 kunnen op ma/di/do/vr 4 ipv 2 teams trainen in de Dome tussen 15.30 en 17.00 uur.
 3. Op woensdag start de E-jeugd nog steeds op 13.00 uur met trainen in de Dome, deze trainingen worden ook teruggebracht naar 45 minuten.
 4. We leggen 2 balkenvelden op buitenveld 4
  • Hierdoor kunnen elke door de weekse dag 4 teams extra "zaalhockey" trainen.
 5. We proberen extra zaalcapaciteit in te kopen bij de Fluit en de Kastelenring
 6. We bieden zaalteams (jeugd & senioren) de mogelijkheid om zich tussen 07.00 en 15.00 uur facultatief in te schrijven om 1 uur te trainen op de dan vrije uren in de Dome. Aanmelding loopt altijd via Fred en is pas akkoord na zijn bevestiging.
 7. We bieden zaalteams (jeugd & senioren) de mogelijkheid om in het weekend te trainen op de balkenvelden die buiten liggen op buitenveld 4.
Uiterlijk woensdag 1 december willen we een definitief beeld hebben hoeveel trainingstijdsloten (Dome/Fluit & Kastelenring/balkenvelden buiten) we beschikbaar hebben en hoeveel teams er will/kunnen trainen tussen 15.30 en 17.00 uur.

Indeling trainingen

Komende week van 29/11 tm 4/12
 • Voor deze week heeft de Technische Staf een aangepast trainingsschema gemaakt. Dit schema is slechts geldig voor 1 week. Verzoeken om verplaatsen van trainingen naar andere tijden of andere dagen kunnen we op deze korte termijn helaas niet verwerken.
 • Voorwaarde voor het mogen trainen op de aangegeven tijd/dag/locatie in deze week is dat het team een trainer of een ouder heeft die de training begeleidt. Wanneer je vaste zaal trainer niet kan op dit tijdstip zal het team helaas zelf een vervanger moeten regelen. Als dat niet lukt kan de training helaas deze week niet doorgaan.
 • Aan alle Jeugdteams wordt gevraagd om uiterlijk woensdag 1 december aan te geven of zij door de week kunnen trainen tussen 15.30 en 17.00 uur. Hierbij geldt als voorwaarde dat er minimaal 10 spelers in staat moeten zijn om op de training te verschijnen. Verzoeken voor dagen/ tijden en locaties kunnen we helaas niet meenemen in de planning.
  • Aanmeldingen voor deze zaaltrainingen door de weeks tussen 15.30 en 17.00 uur kunnen gemaild worden naar de Technische Staf ([email protected]).
  • Wanneer de Technische Staf op woensdag 1 december geen aanmelding heeft ontvangen dan gaan we er vanuit dat het team helaas niet in staat is om te trainen tussen 15.30 en 17.00 uur en zal het team dus niet meegenomen worden in het trainingsschema.
 • De zaaltrainingen die nu gepland staan in de Fluit & Kastelenring zijn onder voorbehoud dat deze starttijden ook al echt beschikbaar zijn voor Cartouche. Mocht dit (nog) niet het geval zijn dan zullen deze trainingen verplaatst worden naar de balkenvelden op buitenveld 4. Uiterlijk 24 uur voor de training wordt het team dan geïnformeerd over deze wijziging.
 • De oefenwedstrijden die gepland stonden op zaterdag 4 december in de Dome zijn (deels) geannuleerd. Hiermee hebben we ruimte gecreëerd zodat ook alle B en A teams deze week 1x kunnen trainen.
 
Vanaf 06/12 tot einde huidige maatregelen
 • Voor trainingscapaciteit op de door de weekse dagen tussen 15.30 en 17.00 uur (en op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur) maakt de Technische Staf een nieuw trainingsschema.
 • De totale veldcapaciteit zal bestaan uit velden in de Dome/ evt beschikbare velden Fluit & Kastelenring/ balkenvelden op onze buitenvelden.
 • Bij het maken van het trainingsschema zal worden gekeken naar:
  • beschikbare tijden (lagere school jeugd start waarschijnlijk om 15.30 uur)
  • wie speelt het weekend wedstrijden
  • afwisseling tussen Dome en veld
  • etc
 • Senioren zaalteams die tussen 15.30 en 17.00 uur zouden willen trainen (45 minuten) moeten dit uiterlijk woensdag 1 december proactief aangeven bij de Technische Staf ([email protected]). Zij zullen dan meegenomen worden bij de indeling in het trainingsschema.
 • Voor de veldcapaciteit, door de weeks tussen 07.00 en 15.00 uur (in de Dome) en in de weekenden tussen 09.00 en 17.00 uur (balkenvelden buiten), kunnen zaalteams (Jeugd & Senioren) zichzelf inschrijven bij Fred ([email protected]).
Tot zover voor nu. Waarschijnlijk zullen er tussentijds zaken veranderen, hou daarom dagelijks de site of app in de gaten zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele situatie.
 
Laten we er met zijn allen het beste van maken.
 
PS: alle ideeën die bijdragen aan meer veldcapaciteit en dus de mogelijkheid om meer teams te laten trainen zijn welkom en kunnen gedeeld worden met Matthijs Minderhoud [email protected].

Het bestuur