Nieuws 9 oktober 2021 | Hockey

MD7 kampioen na knappe comeback

MD7 is vandaag kampioen geworden. Voorafgaand aan de wedstrijd had het team twee punten voorsprong op Ypenburg waardoor een gelijkspel voldoende was.

In het eerste kwart van de wedstrijd was Ypenburg sterker en kwam ook op voorsprong (0-1). In de loop van de de wedstrijd kwam MD7 steeds beter voor de dag. Helaas viel de gelijkmaker niet voor rust.

Na de pauze nam Ypenburg opnieuw het initiatief en dat resulteerde in een 2-0 voorsprong. De pauze voorgaand aan het laatste kwart kregen de meiden nog een peptalk van de coaches en werd besloten vol naar voren te spelen.

Het talrijk aanwezig publiek moedigde de meiden vol aan. 10 minuten voor tijd scoorde MD7 2-1. Nog een goal was benodigd en een stormloop op het doel van Ypenburg volgde. Onder luid gejoel viel de bevrijdende 2-2 een paar minuten voor tijd na flink doorzetten in de cirkel.

In de allerlaatste minuut kreeg Ypenburg nog een strafcorner die door onverschrokken uitlopen onschadelijk werd gemaakt. Daarna konden de meiden een feestje gaan vieren. Al met al een knappe comeback die getuigt van kwaliteit en doorzettingsvermogen!