Nieuws 19 april 2021 | Club

Ruim 140 sticks op weg naar Sri Lanka

Een aantal jaren geleden zijn telkens groepjes jeugdleden met Cartouche Youth4Youth naar Sri Lanka gegaan om een paar weken te helpen op scholen rondom Kandy. Opknappen van lokalen, lesjes verzorgen en vooral kinderen blij maken. Natuurlijk werd er ook gesport en gehockeyd. 

Stapels sticks en ook Cartouche tenues gingen mee, en er wordt op scholen in Kandy nog steeds gehockeyd. Eerst vooral jongensteams, en inmiddels ook meisjesteams. Via Srilankan Hope for Children, de Nederlandse hulporganisatie waarmee Youth4Youth op Sri Lanka samenwerkte, kwam het verzoek of het mogelijk was om weer sticks te doneren. Sticks zijn op Sri Lanka duur, en er zijn nog meer scholen die graag willen gaan hockeyen. Of Cartouche kon helpen? 

En dat kunnen wij!

In de afgelopen maanden is er een flinke berg sticks verzameld, in alle maten, die na een kleine opknapbeurt (schoonmaken, nieuw gripje, naamsticker eraf) nog in prima staat waren. Ook onze sponsor Sport2000 dook in het magazijn en doneerde een doos splinternieuwe sticks. Het eindresultaat: ruim 140 sticks voor Sri Lanka! Met nog een stapel ballen en hockeytassen heeft Natasja Lammers van Srilankan Hope for Children de sticks opgehaald, en komende maand gaat alles in de container naar Kandy. 

We weten nu al dat een paar scholen heel erg blij zullen zijn met het materiaal. Het is hartstikke mooi om te zien dat onze sticks goed gebruikt gaan worden en dat wij zo een beetje bijdragen aan de populariteit van hockey op Sri Lanka.

Mocht je nog sticks hebben: niet weggooien, maar inleveren! We blijven nog even sticks verzamelen voor een volgende zending.