Nieuws 20 augustus 2020 | Corona

De laatste corona-regelgeving - registreer je bij betreden sportcomplex!

Beste leden, ouders en bezoekers van Cartouche,

Hieronder vind je de laatste corona-regels zoals die gelden op Cartouche. De overheid heeft aangescherpte maatregelen afgekondigd in de strijd tegen COVID-19. Deze nieuwe maatregelen hebben ook consequenties voor Cartouche en de horeca op Cartouche. Nu we weer zijn gestart met oefenprogramma’s, vinden wij het belangrijk om de regelgeving nog eens op een rij te zetten en te verduidelijken wat dit betekent voor Cartouche. De belangrijkste aanscherping van de regels is de registratie bij betreden van het sportpark Duivesteyn.

Registratie: wanneer en wie
Alle bezoekers van 13 jaar en ouder moeten digitaal een aantal vragen voor de gezondheidscheck beantwoorden en hun gegevens achterlaten voor eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Scan hiervoor de QR-code op de posters bij de toegangshekken, het clubhuis en het terras. Doordeweeks is registratie alleen verplicht wanneer je in het clubhuis of op het terras komt, in de weekenden moet iedereen van 13 jaar en ouder zich registreren wanneer je het complex op komt.

Alleen als je álle vragen met ‘nee’ beantwoordt mag je het Cartouche-complex betreden. Verblijf je in het clubhuis of neem je plaats op het terras dan moet je je altijd (elke dag opnieuw) registreren. Deze gegevens worden maximaal 2 weken bewaard ten behoeve van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD.

Publiek/ouders
Op de plaatsen voor publiek langs het hoofdveld brengen we markering aan waaruit duidelijk blijkt wat 1,5 m is. Zo kan iedereen de juiste afstand houden. Net als in de eredivisie geldt: applaus mag, schreeuwen niet. Mocht je na je eigen wedstrijd met je team willen kijken naar een wedstrijd op het hoofdveld, dan kan dit alleen als er voldoende ruimte is.

Terug uit een gebied met code oranje of rood: zelfquarantaine
Iedereen boven de 12 jaar die uit een gebied met code oranje of rood komt, krijgt het dringende advies om 14 dagen in zelfquarantaine te gaan, óók wanneer je geen klachten hebt en óók na een negatieve test. Dit betekent dat je gedurende deze zelfquarantaine niet op Cartouche mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kan maken en dus zeker niet kan komen trainen of spelen.

Tot slot
Wij gaan er vanuit dat iedereen zich conformeert aan de geldende richtlijnen en huisregels bij het betreden van ons sportcomplex. Eén regel lichten wij er nog even uit: Iedereen is verplicht om te allen tijde 1,5 m afstand (2 armlengtes) van elkaar te houden.

Uitzonderingen hierop:
- Jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 m afstand te houden;
- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen 1,5 m afstand te houden tot anderen;
en
- Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen 1,5 m afstand te houden.
 
Bijlage