Komende week gaan we over van kratjes bier naar tankbier en ook van Heineken naar Bavaria. Wij vinden het belangrijk dat onze leden weten waarom we dit doen; het zijn twee besluiten.
Tankbier heeft veel voordelen
Alle horecaprofessionals adviseerden ons om op tankbier (ook wel kelderbier genoemd) over te stappen gezien de 200 HL bier die wij per jaar verkopen. De voordelen wegen ruim op tegen de nadelen.
Voordelen; constante temperatuur en kwaliteit, geen gesjouw met kratten, minder opslagruimte nodig, lagere inkoopprijs, geen gedoe met koolzuurflessen, minder handling en altijd voorraad
Nadelen; kratje is clubcultuur en vrijwilligers moeten tappen.
De keuze om over te stappen naar tankbier is halverwege 2017 gemaakt. Daarna zijn gesprekken gevoerd met Bavaria, Heineken, InBev en Grolsch.
Bavaria
Bavaria heeft vanaf het begin van de onderhandelingen afgelopen oktober een goede indruk gemaakt. Ze hebben een prima pils en ook een hele mooie verzameling speciaalbieren. Daarnaast laat het familiebedrijf zien dat ze een goede ondersteuning bieden bij de TD’s met een pakket dat helemaal op hockey is ingericht. En Bavaria heeft een hele goede prijs geboden. De uitkomst van de onderhandelingen en de overstap naar tankbier is dat we vele duizenden euro’s per jaar goedkoper uit zijn!
Vier bieren op de tap
We krijgen vier bieren op tap: pils, een witbier La Trappe wit, La Trappe blond - vergelijkbaar met Leffe - en Palm, Daarnaast in flesjes Bavaria 0.0, een Radler 0.0 en Claro (tequila flavoured bier). Het Cartouche IPA en Leffe gaan eruit.
22 april introductie Bavaria
Zondag wordt Bavaria officieel geïntroduceerd en dit zal op diverse manier zichtbaar zijn.
Prijs pitcher aangepast
De prijs voor een pitcher wordt aangepast om in lijn te zijn met de prijs van het (oude) kratje. Een pitcher kost 10,- en drie pitchers voor 25,-.
De barcommissie
Geen 18, geen alcohol.