Nieuws 12 september 2023 | Nieuws

Hockeyclinic met tips en tricks over sporten met diabetes

Bewegen is voor iedereen goed. Voor mensen met diabetes nog belangrijker. Maar bewegen met diabetes kan ook best ingewikkeld zijn. Hoe houd je bijvoorbeeld je bloedsuikerwaardes op orde?

Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation kan helpen. Deze Foundation is opgericht door oud-top volleyballer Bas van de Goor, die na het winnen van de Gouden Medaille met het Nederlands team op de Olympische Spelen van 1996 werd gediagnosticeerd met diabetes. Sindsdien wil hij aan mensen laten zien dat, ondanks dat je diabetes hebt nog steeds fysiek alles kan doen, dat nog steeds alles mogelijk is. Hij wil graag kinderen met diabetes type 1 grenzen laten verleggen en kinderen laten ervaren dat ze meer aankunnen dan ze vaak denken. Daarnaast wil hij kinderen ook laten zien en voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Clinics op 27 september in Amsterdam

De Foundation organiseert allerlei activiteiten en evenementen voor kinderen met diabetes type 1 en bieden deze gratis aan. Op woensdagmiddag 27 september is er een sportmiddag in Amsterdam met verschillende clinics waaronder hockey. Daarnaast is er een informatiebijeenkomst met tips & tricks over sporten met diabetes.

In de bijlage vinden jullie een flyer over deze dag.
 
Bijlage