Nieuws 25 februari 2022 | Club

Even bijpraten #7

Wat hebben we een geluk gehad. Vrijdagochtend was de materiaalcommissie al actief om ankers (daarmee zit de hal vast in veld 3) te controleren, elektriciteit af te koppelen en de windsnelheid in de gaten te houden. De Jumbo vlag werd van de Dome gehaald anders had deze waarschijnlijk in de Mall op de gevel van de Albert Heijn gezeten (was wel een mooie stunt geweest).

En dan komen de video’s binnen van Rotterdam, Delft, Ring Pass en Laren. Allemaal om. Een paar zelfs total loss.

Dus we hebben heel veel geluk gehad. Maar misschien ook wel wijsheid. Bij het plaatsen van de Dome is er rekening gehouden met de wind, de diepte van de ankers in het veld die we nodig hebben om hem op z’n plaats te houden en de ballast op de juiste plaats op het moment dat de wind gaat aanzetten. Dat doet het team onder leiding van Albert Meijer (Bestuurslid Algemene Zaken) al jaren.

En wat wil nou de pech voor de club? Tijdens de komende ALV in juni zullen we volgens planning afscheid gaan nemen van Albert. Algemene zaken is een omvangrijke en belangrijke portefeuille binnen het Bestuur. Voor de club is het dus van belang dat zijn opvolger alle tijd heeft om mee te gaan lopen. De Jumbo Dome is niet het enige. Het terrein, de velden (met de aankomende vervanging van KG3 in juni/juli), de gemeente, materialen. Zo maar een greep uit de aandachtsgebieden. Om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we de afgelopen periode gezocht naar een nieuw bestuurslid. 

Christiaan Koster is het beoogde nieuwe bestuurslid Algemene Zaken. Hij zal als "meeluisterend lid” van het Bestuur aanschuiven en zich gaan inwerken. Op de ALV in juni zal zijn benoeming officieel gemaakt worden. We zijn heel blij dat Christiaan zijn tomeloze energie gaat inzetten voor onze club en nu al bereid is om mee te gaan helpen.

En dan is er nog een bestuurslid die afscheid gaat nemen: Edwin de Groot. Binnen het bestuur verantwoordelijk voor de Bar, de evenementen en de communicatie. Alsof dat een kleine portefeuille is. Daarom hebben we het voornemen om deze portefeuille te splitsen. We zijn op zoek naar een enthousiaste v/m die het leuk vindt om evenementen te initiëren en de bar naar grote hoogte te brengen. En we zijn dus daarnaast ook op zoek naar een bestuurslid Communicatie. Heb jij affiniteit en heb je zin om samen met de andere leden van het bestuur te bouwen aan de leukste familieclub van Nederland stuur dan even een mailtje of bel mij!

Het zaalseizoen is echt voorbij. We hebben de Dome toch nog best goed kunnen gebruiken ondanks alle beperkingen. De hele binnenkant van de Jumbo Dome staat netjes in onze nieuwe eigen opslag naast veld 2. Geen materialen meer bij de paarden of in de buitenlucht. En we hebben ook "kampioenen”: MB3 en MD12. Heel goed gedaan. 

We gaan de komende periode veel mooie evenementen meemaken. Op zaterdag 9 april (zet het alvast in je agenda) hebben we een echte benefietwedstrijd. We nemen afscheid van oud-spelers, oud-trainers en gaan genieten van hele leuke wedstrijden tussen oud en nieuw Dames 1 en oud en nieuw Heren 1. We ontvangen al onze sponsoren, de Business Club en alle ereleden en leden van verdiensten. Het hele terrein wordt omgetoverd tot een evenemententerrein. De DJ maakt het af. Dat gaat gezellig worden.

We kunnen weer lekker hockeyen met publiek. De spelers in het veld willen weer aangemoedigd worden door enthousiaste ouders, oma’s, opa’s, broertjes, zusjes en de buren. 

Kom allemaal weer naar de club. We hebben jullie gemist. 

Tot snel langs de lijn.

Groet,
Sander Kernkamp