Nieuws 16 januari 2022 | Hockey

Trainings- en wedstrijdmogelijkheden week 3 en 4 - 2022

Door de nieuwe versoepelende maatregelen kunnen we weer met z'n allen sporten, in ieder geval tot dinsdag 25 januari. Zowel senioren als jeugd, en zonder tijdslimieten of onderlinge afstand tijdens het sporten.

De hockeybond heeft de zaalcompetitie voor dit weekend en volgend weekend in ieder geval afgelast, aangezien het nog niet is toegestaan om tegen andere clubs te spelen. Onderlinge wedstrijden op je eigen club zijn wel toegestaan. De KNHB laat weten dat ze begin volgende week nadere berichtgeving doen over hoe wordt omgegaan met het vervolg van de zaalcompetitie.

Voor Cartouche gelden de komende twee weken (week 3 en 4) de volgende regels:

Trainingen in de zaal

Ondanks dat de zaalcompetitie erg onzeker is, stimuleren we teams wel om te blijven zaalhockeyen. Het is een sport die erg complementair is aan hockey, voor voldoende afwisseling zorgt voor de motorische ontwikkeling, erg bijdraagt aan je hockeytechniek en spelers tactische uitdagingen geeft.

Het originele zaalhockeyschema (van voor de lockdown) zal daarom grotendeels weer actief worden, met uitzondering van de externe hallen. Dit betekent dat alle teams die wilden zaalhockeyen, nu dus ook weer 1x in de week de zaal in kunnen. Voor deze zaaltraining heeft elk (jeugd)team een trainer vanuit de club. Het trainingsschema is beschikbaar via onderstaande link.

Als je als team besluit om niet meer in de zaal te trainen, dan verzoeken we jullie vriendelijk om dit door te geven via Fred/Jasper. Dat vrijgekomen blok kunnen we dan eventueel op een andere manier inzetten.

Trainingen op het veld

Voor (extra) trainingen op het veld geldt dat elk team zich kan inschrijven op de gewenste tijden voor komende week. De volgende spelregels gelden hierbij:
  • Het team moet zelf een trainer of begeleider (ouder) geregeld hebben anders kan er helaas niet getraind worden. Dit geldt niet voor seniorenteams.
  • Trainingsmateriaal wordt weer voor alle velden beschikbaar gesteld
  • Het balkenveld buiten blijft in week 3 nog buiten staan. Afhankelijk van het gebruik hiervan, kijken we of dit in week 4 ook nog blijft liggen.
  • Elke team mag per week max. 2 extra trainingsblokken op het veld aanvragen, naast de zaaltraining
  • Het trainingsblok is aangevraagd en goedgekeurd (zie aanmeldingsprocedure hieronder).

Aanmeldingsprocedure voor trainingsblok of wedstrijd

  • Check via onderstaande link in het trainingsschema of het gewenste trainingsslot beschikbaar is.
  • Stuur een mail met het gewenste trainingsslot (dag/tijd/veld) naar Jasper Kokx ([email protected]) en Fred Kranstauber ([email protected])
  • Zodra jouw tijdslot goedgekeurd en zichtbaar is in het trainingsschema van week 03 kun je gedurende dat blok trainen
Trainingsschema zaal en veld week 3 en 4 (let op: het zijn twee tabbladen!)

Wedstrijden in het weekend van 22/23 en 29/30 januari

In deze weekenden kan elk team zelf onderlinge wedstrijden aanvragen bij bovenstaande e-mailadressen. Je kan kiezen om OF in de zaal te spelen OF op het veld (dus niet beide). In het trainingsschema zie je ook de beschikbare tijden op deze dagen.

LET OP: Voor de Jongste Jeugd worden er op zaterdagen in de ochtend centraal onderlinge wedstrijden georganiseerd in de Dome en op het veld. Deze wedstrijden worden zichtbaar via LISA. Voor de overige onderlinge (aangevraagde) wedstrijden voor jeugd en senioren geldt dezelfde bovenstaande aanmeldprocedure als voor de trainingen. Deze wedstrijden worden zichtbaar in het trainingsschema.

Trainingen vanaf week 5

Hoe de trainingsmogelijkheden er vanaf week 5 uitzien is nu nog niet bekend. Dit zal afhankelijk zijn van de dan geldende COVID-regels. We wachten de persconferentie van 25 januari en de bijbehorende reactie van de KNHB af om vervolgstappen te bepalen.