Nieuws 24 september 2021 | Club

Even bijpraten #2

Zo, de kop is eraf. Eerste wedstrijden zijn gespeeld, commissies zijn weer bij elkaar geweest en het eerste "TD” was onvergetelijk. Blije gezichten hebben de ruime meerderheid op Cartouche.

Super Sunday

De eerste Super Sunday (Dames en Heren 1 spelen dan thuis) leverde 3 punten op. De Heren blij, de Dames in mineur. Inmiddels staan we op totaal 4 punten. Geen droomstart maar je kunt ook play-offs spelen zonder droomstart.

Het Thé Dansant (TD) was als vanouds. Onze nieuwe club DJ Solange Mulder heeft zich onsterfelijk gemaakt en diskwalificeerde betaalde DJ’s tot amateurs.

De Rotterdamse vriend van Saskia Otten lijkt niet op Mart Hoogkamer, maar kent wel de hele tekst van "Ik ga zwemmen” uit z’n hoofd. Microfoon erbij en we hadden ook daar een A-artiest te pakken.

Alcohol gebruik | NIX18

Maar ook een serieus onderwerp naar aanleiding van het TD: het alcoholgebruik van onze jongere, maar ook oudere leden. We willen niet dat er op de club gedronken wordt onder de 18 jaar. We zullen dat samen in de gaten moeten houden: de mensen achter de bar, voor de bar, ouders, bestuur, aanvoerders, scheidsrechters, iedereen. We willen dat we met elkaar een leuk feestje kunnen blijven vieren, maar willen niet dat er ongelukken gebeuren waarbij alcohol wel eens de oorzaak zou kunnen zijn. Hou het gezellig en hou de NIX18 regel aan. We gaan daar de komende periode nog meer aandacht aan besteden. Help mee om het leuk en veilig te houden.

Bereikbaarheid van onze club

Het kan jullie niet zijn ontgaan: we hebben er een mega winkelcentrum bij in onze gemeente. En dus is er meer verkeer in het weekend. Ik heb namens Cartouche samen met alle gebruikers van ons sportpark een brief aan de gemeente gestuurd om bereikbaarheid en ook veiligheid rond de clubs onder de aandacht te brengen. Deze week heb ik een gesprek gehad met wethouder Astrid van Eekelen en concrete afspraken gemaakt. Wordt vervolgd.

De Grote Club Actie (GCA)

Ze zijn weer op pad: de jeugdleden voor de GCA. Ze verkopen loten en halen daarmee geld op voor een mooi doel op de Club. Dit jaar gaan we met de opbrengst (vorig jaar EUR 5300 besteedt aan nieuwe jeugd doeltjes) zorgen dat ieder team zijn eigen set ballen krijgt in een mooie tas/bak. Zo raken we geen ballen meer kwijt en hebben we alle trainingsmaterialen bij elkaar. Er zijn mooie prijzen te winnen dus hoe meer loten hoe meer kans. Ik heb de eerste loten al via de QR code gekocht bij mij aan de deur.

Gezonde club

Veel trainen en wedstrijden spelen betekent grotere kans op blessures. Dus zijn we aan de slag gegaan om sponsoren aan te trekken om onze topteams (trainen het meest) te voorzien van compressie sokken (Stox) en thermo onderkleding (Canterbury, Mark van der Weijden). Wat is het toch fijn dat er sponsoren zijn die dit mogelijk maken.

Daarnaast hebben we het assortiment eten in ons clubhuis aangepast zodat we inmiddels de zilveren status hebben volgens "de gezonde sportkantine”. Meer gezonde alternatieven, minder suikerhoudende dranken zijn een paar wijzigingen. Goud is ons doel volgend seizoen. Maar veel belangrijker, allemaal gezond blijven.

Trainers gezocht

Het blijft een grote puzzel om alle teams van een trainer te voorzien. Meerdere vriendelijke, maar duidelijke mails zijn binnengekomen die gaan over het ontbreken van trainers. We waren al bezig, maar hebben alle zeilen bijgezet om trainers aan te trekken en in te zetten. Iedereen helpt mee: spelers van Heren en Dames 1, A Jeugd en ook onze eigen jeugdtrainers: Annemijn, Bas, Ralph, Quinten, Thijl, Max en Thijs die geslaagd zijn voor hun KNHB-trainersdiploma. We hebben het bijna opgelost: we zijn nog op zoek naar trainers voor 8 trainingen. Kijk op de site welke team je nog kunt trainen.

Nieuwtje

We hebben vanaf deze week elke Super Sunday (als Heren en Dames 1 thuis spelen) saté met brood op de club. Voor EUR 6,- p.p. hoeft er niemand meer te koken op Zondag.

We gaan deze mail ook versturen aan oud-leden, leden van verdienste en ereleden om een bredere groep te laten weten wat er allemaal speelt op onze Club.

Hou je niet in om te reageren op dit bericht of om iets aan te geven waar je mee zit op Cartouche.

Tot snel ergens aan de lijn.

Sander Kernkamp
Voorzitter VMHC Cartouche