DSC_0812.JPG
 

Hoofdsponsor

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren

Verslagen

Nog geen verslagen.
Club

Je klas in quarantaine vanwege het coronavirus?

Nieuws afbeelding 19-3
Nadat Basisschool de Vijverhof in Voorburg hun deuren heeft gesloten vanwege het corona-virus, zijn er bij ons vragen binnen gekomen over hoe we hier als club mee omgaan. Vandaar voor nu deze algemene update.

Onze besluiten zullen altijd in lijn zijn met de KNHB, NOC*NSF en Rijksoverheid. Die lijn is vooralsnog dat teams gewoon mogen trainen en spelen als er één of meerdere spelers uit hun team positief zijn getest en/of in quarantaine zitten. Dit geldt ook zo in het geval ze in de afgelopen 5 dagen nog met elkaar in aanraking zijn geweest tijdens een training of wedstrijd op het hockeyveld.

Hiervan zegt de KNHB op hun site het volgende: "Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. En thuisblijven zodra 1 van de door de overheid genoemde klachten optreedt."

Wanneer je in quarantaine moet, omdat er iemand in jouw klas positief is getest en daardoor de hele (of een deel van de) klas in quarantaine moet zitten, kom je dus ook niet naar de training of wedstrijd op Cartouche.

Als je school dicht is (in dit geval De Vijverhof), maar er is geen aangetoonde besmetting in jouw klas geweest (waarbij je dus ook géén quarantaineplicht hebt), mag je gewoon komen trainen.

Voor verdere specifieke informatie verwijzen we iedereen naar de website van de Rijksoverheid.

Tot nader orde gaan op Cartouche dus ook gewoon alle trainingen & wedstrijden door. We verwachten daarbij dat alle ouders en kinderen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zich dus afmelden wanneer dit volgens de regels van de overheid noodzakelijk is

Ondanks dat de activiteiten op Cartouche doorgaan begrijpen wij het wel degelijk als er ouders en/of kinderen zijn die zelf voorzichtig zijn en uit voorzorg hun kind thuis laten. We vragen ook om ieders begrip en medewerking hiervoor.

Jaïr Levie - Technische Staf
Matthijs Minderhoud - JeugdCommissie
Derek-Jan van Rees - Jongste Jeugd Commissie