Nieuws 2 februari 2021 | Club

Cartouche wordt groener

Deze week wordt begonnen met de vervanging van de veldverlichting van alle velden op sportpark Duivesteyn. Alle lampen worden vervangen door LED-armaturen. 

Daarmee gaat een al langer gekoesterde wens van Cartouche in vervulling. LED-verlichting is een stuk energiezuiniger en daarmee goedkoper in gebruik. Maar ook de kwaliteit van de verlichting wordt beter. Vooral voor veld 2 betekent dat een flinke vooruitgang. Ook op de andere velden hebben we straks beter licht, dat bovendien veel makkelijker te bedienen is, zelfs op afstand. Fred hoeft dus nooit meer laat op de avond terug te fietsen naar Cartouche als het laatste team dat getraind heeft het licht heeft laten branden.

De LED-verlichting wordt aangelegd door stichting Duivesteyn, die door de gunstige subsidiemogelijkheden en ondersteuning van de gemeente Leidschendam-Voorburg deze investering nu kan doen. Door de besparing op elektriciteitsverbruik wordt de investering terugverdiend. Kortom, uiteindelijk goed voor de begroting, goed voor het milieu en nog beter licht op de koop toe.