Nieuws 17 oktober 2020 | Corona

Officiële update hockey voor de jeugd tot en met vrijdag 13 november

Hierbij een officiële update voor wat betreft het hockeyen voor de jeugd in de periode tot en met vrijdag 13 november. We willen graag zoveel mogelijk onze jeugd laten sporten binnen de mogelijkheden die er zijn, en tegelijkertijd kiezen we ervoor om niet de randjes op te gaan zoeken en dus soms zelfs voorzichtiger te zijn dan nodig volgens de gecommuniceerde maatregelen. Alles moet veilig & verantwoord zijn. Dit signaal willen we als club geven, en hopen dat iedereen dit overneemt en zo dus ook zijn/haar eigen verantwoordelijkheid pakt. Alleen dan is er een kans dat we z.s.m. weer terug mogen naar hoe het was.
 
1. In de weekenden 31 okt & 1 nov en 7 nov & 8 nov (wat al afgelaste competitie weekenden zijn) worden er door de club onderlinge wedstrijden georganiseerd. Bij het maken van het speelschema zal rekening gehouden worden met starttijden, aantallen mensen op de club, reisbewegingen, veldbezetting, etc.

2. Zelf georganiseerde onderlinge wedstrijden op zaterdag 24 oktober worden sterk afgeraden door de club! Het is niet noodzakelijk, we willen niks forceren en zien het liefst even geen onnodige reisbewegingen. Daarbij komt ook nog dat je in de twee weekenden erna toch al onderlinge wedstrijden speelt. 

3. Voor de D1/D2/D3 teams vervallen in deze periode de facultatieve Spelen & Bewegen training op de maandagen. Voor de breedte teams gaan deze gewoon door, aangezien het voor hen het tweede trainingsmoment is. 

4. Voor wat betreft de zaalcompetitie, is de club druk in overleg met onder andere de KNHB en omliggende verenigingen om te kijken wat we gaan doen. Hierin is dus nog geen definitief besluit genomen. Dit heeft uiteraard alles te maken met de vele vraagtekens die er nog zijn. 

Verder zijn we aan het uitzoeken waar het nog meer mogelijk is om het aantal teams op een veld te beperken, zoals bij de circuittrainingen en de Jongste Jeugd trainingen. Ook hierbij heeft dit te maken met veel mensen die bij elkaar zijn (ook op de routes naar de velden toe), mensen die tegelijk naar de club komen (drukte bij de fietsenrekken) en veel trainers (sommige 18+) die op het veld erbij staan. We kunnen ons goed voorstellen dat er veel mensen zijn die zich hier toch niet lekker bij voelen. 

Het blijft een lastige fase voor iedereen, waarbij we alleen maar kunnen vragen om het aanpassingsvermogen van alle betrokkenen hierin. Samen gaan we er weer het allerbeste van maken.