Nieuws 17 september 2020 | Corona

Iemand in mijn team is positief getest! Wat nu?

Wat gebeurt er wanneer iemand in je team positief is getest op Corona? 
In zo'n geval hoort de speler/speelster die positief getest is, dit natuurlijk als eerste via de GGD.  De GGD doet vervolgens bron- en contactonderzoek en zal aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en  contactonderzoek, zoals bijvoorbeeld teamgenoten. 

Safety first, neem je verantwoordelijkheid
Over het algemeen komen hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden, maar moeten wel hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de bekende klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! 

Als je weet dat je meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de positief geteste speler bent geweest, dan geldt voor jou het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. Dat geldt dus ook als je met elkaar in de auto naar een uitwedstrijd hebt gezeten en tijdens de rijbeurt zijn geen mondkapjes gedragen!

Direct melden
Als je positief getest bent, verwachten we dat je dat ook direct aan de manager of coach van je team meldt (of zelf direct aan je teamleden). De manager of coach zal dan de de overige spelers of de ouders van de spelers (ingeval van een -jongste- jeugdteam) informeren. Ook zal de manager of coach (of jijzelf) de corona-coordinator ([email protected]) van Cartouche informeren. 

Zoals hierboven gezegd, komen hockeyers bij normale wedstrijden en trainingen niet lang genoeg bij elkaar in de buurt om risico's te lopen. Een positieve test van een teamgenoot heeft in principe dan ook geen gevolgen voor de wedstrijden en trainingen van het team, die gaan gewoon door.