Nieuws 31 augustus 2020 | Nieuws

Extra looptraining op Cartouche voor jeugdleden

Goed leren bewegen is een voorwaarde om goed te kunnen hockeyen en daarom is het breed motorisch ontwikkelen één van de 5 pijlers van de Cartouche Jeugdopleiding. Daarom bieden we onze jeugdleden via GOED Fysio graag de mogelijkheid tot loopscholing aan.

De trainingen worden aangeboden als extra training die (zoveel als mogelijk) voor of na je eigen hockeytraining zullen plaatsvinden. De duur hiervan is 30 minuten. Voor de spelers van E&O teams zullen de trainingen op de maandag plaatsvinden en voor spelers uit de breedte teams is dit op woensdag (uitzonderingen daargelaten).

Loopscholing houdt in dat GOED Fysio aan de slag gaat met het beweegpatroon en loopritme van de kinderen. Goed voetenwerk, (start)snelheid en een goede motoriek zijn enkele zaken waarmee zij aan de slag gaan. Naast het feit dat je hier uiteindelijk ook een betere hockeyer/beweger van wordt, zorgt het ook voor een kleinere kans op blessures. Met name voor kinderen die rond de groeispurt zitten, is het aan te bevelen om echt te investeren in goed leren bewegen/lopen.

Doordat we de groepjes klein houden (4-6 kinderen) is er veel mogelijkheid tot individuele aandacht en zal een verbeterde looptechniek ook al snel zichtbaar zijn.

De looptrainingen worden aangeboden als een 10-wekentraject, zodat er snel maar ook blijvend resultaat behaald kan worden. De kosten hiervoor zijn €100 per deelnemer. De eerste training gaat van start in de week van 7 september.

Naar aanleiding van het aantal inschrijvingen, gaat GOED Fysio aan de slag met een indeling en krijg je de tijd van jouw looptraining te horen.

Inschrijven kan bij [email protected].