Fietsoptocht.jpg
 

Hoofdsponsor

Zoeken

Sponsoren

Verslagen

Nieuws

NIEUW: extra looptraining op Cartouche

Nieuws afbeelding 3-7
Komend seizoen bieden wij voor onze jeugdleden de mogelijkheid tot extra loopscholing aan. Goed leren bewegen is een voorwaarde om goed te kunnen hockeyen en daarom is het breed motorisch ontwikkelen één van de 5 pijlers van de Cartouche Jeugdopleiding. Helaas is het in het nieuwe seizoen niet mogelijk om dit clubbreed voor alle leden aan te bieden, maar we willen iedereen wel heel graag de kans geven om hier tegen een vergoeding aan deel te nemen.

Wij zijn hartstikke blij dat GOED Fysio zich bereid heeft gevonden om dit aan te bieden als extra dienst voor de Cartouche Jeugdopleiding. De trainingen worden aangeboden als extra training die (zoveel als mogelijk) voor of na je eigen hockeytraining zullen plaatsvinden. De duur hiervan is 30 minuten. Voor de spelers van E&O teams zullen de trainingen op de maandag plaatsvinden en voor spelers uit de breedte teams is dit op woensdag (uitzonderingen daargelaten).

Loopscholing houdt in dat GOED Fysio aan de slag gaat met het beweegpatroon en loopritme van de kinderen. Goed voetenwerk, (start)snelheid en een goede motoriek zijn enkele zaken waarmee zij aan de slag gaan. Naast het feit dat je hier uiteindelijk ook een betere hockeyer/beweger van wordt, zorgt het ook voor een kleinere kans op blessures. Met name voor kinderen die rond de groeispurt zitten, is het aan te bevelen om echt te investeren in goed leren bewegen/lopen. 

Doordat GOED Fysio de groepjes klein wil houden (4-6 kinderen) is er veel mogelijkheid tot individuele aandacht en zal een verbeterde looptechniek ook al snel zichtbaar zijn.

Naar aanleiding van het aantal inschrijvingen, gaat GOED Fysio aan de slag met een indeling en krijg je t.z.t. de tijd van jouw looptraining te horen.

De looptrainingen worden aangeboden als een 10-weken traject, zodat er snel maar ook blijvend resultaat behaald kan worden. De kosten hiervoor zijn €100 per deelnemer. De eerste training gaat van start in de week van 7 september.

Inschrijven hiervoor kan bij [email protected]