Nieuws 27 augustus 2019 | Nieuws

We krijgen 10.000 euro van de VriendenLoterij!

Cartouche werd 'team van de week' en ontvangt 10.000 euro van de Vriendenloterij. Wat een leuke verrassing! Lees het persbericht van de Vriendenloterij.

‘Athletic skills'-veld voor hockeyclub Cartouche dankzij 10.000 euro van de VriendenLoterij

Amsterdam, 26 augustus 2019 – Groot feest voor hockeyclub Cartouche uit Voorburg! De hockeyclub werd afgelopen zaterdag benoemd tot ‘Club van de Week' en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. De hockeyclub gaat het geld gebruiken om een versleten speelterrein op het sportpark om te bouwen tot een ‘athletic skills'-veld waarop leden met speloefeningen veelzijdig en sportief kunnen spelen.

 

Albert Meijer, bestuurslid van hockeyclub Cartouche, reageert: "Dit is fantastisch nieuws. We vinden het belangrijk om onze leden meer te bieden dan alleen hockeytrainingen met een stick en een bal. Dit doen we door ze breed sportief te laten ontwikkelen: mét of zonder hockeystick. We weten zeker dat we dit kunnen bereiken met behulp van het ‘athletic skills'-veldje. Geweldig dat we dit door de VriendenLoterij kunnen realiseren."

 

‘Club van de Week'
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

 

De komende acht maanden wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

 

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

 

 

Groot feest bij hockeyclub Cartouche dankzij benoeming tot ‘Club van de Week' door VriendenLoterij. Foto: Bastiaan Musscher.

 

Hockeyclub Cartouche uit Voorburg is ‘Club van de Week' en gaat voor een ‘athletic skills'-veld. Foto: Bastiaan Musscher

 


 

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 540.000 deelnemers mee voor 47 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Hartstichting, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nationaal Ouderenfonds ontvangen jaarlijks een bijdrage.

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar zijn de Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl